“Bioraznolikost u dobrom društvu”

Ujedinjeni u svjetskoj zajednici

HiPP je član inicijative Poslovne i biološke raznolikosti, koja je pokrenuta 2008.god.na UN Konferenciji stranaka o biološkoj raznolikosti u životu. “Bioraznolikost u dobrom društvu” je udruženje tvrtki koje ulažu zajedno u zaštitu bioraznolikosti – u interesu gospodarstva i društva.

Oni su se obvezali “Misijom” i sa “Izjavom o misiji” integrirali zaštitu biolioške raznolikosti u sustav upravljanja svoje tvrtke. Uz potpisivanje “Deklaracije o rukovodstvu”, sada više od 40 tvrtki u svijetu slijedi zahtjev za poticanje biološke raznolikosti u njihov sustav operativnog upravljanja. Značajan prinos poštenom trgovanju napravljen je na UN –ovoj konferenciji o očuvanju vrsta 2010. u Japanu, Nagoya. Između ostalog, definirane su smjernice kako bi dobit iz uporabe bioloških sirovina trebalo dijeliti između korisnika i zemalja porijekla.

Više informacija možete pronaći ovdje: www.business-and-biodiversity.de

HiPP je posvećen održivosti i biološkoj raznolikosti kroz brojne projekte.

Redovito surađuje s nevladinim organizacijama i udrugama, kao što su AöL (udruga proizvođača organske hrane), B.A.U.M. (Njemačka udruga za upravljanje okolišem), WWF, BUND, je očuvanje njemačke zaštite prirode Prsten, Greenpeace, Bund zaštita prirode Bayern, Bioland, Naturland i razne znanstvene institucije.