Zaštita zraka i vode

Zaštita zraka i atmosfere je jedan od najvažnijih zadataka našeg vremena. Saznajte kako HiPP kroz korištenje obnovljivih izvora energije i tehničkim inovacijama brine o zaštiti zraka i vode.

Korištenje obnovljivih izvora energije

Održivo korištenje resursa i zaštita biološke raznolikosti su u središtu našeg upravljanja održivosti.

HiPP je dao veliki doprinos u zaštiti zraka, mnogo prije nego je politika donesla ciljeve o smanjenju CO2. Od 1995. sveukupna opskrba energijom u postrojenju u  Pfaffenhofenu koristi obnovljive izvore energije (zelena električna energija, biomasa, solarna energija), a sada je proizvodnja CO2 neutralna. Više od 90% energije koja se koristi u Pfaffenhofenu dolazi iz obnovljivih izvora energije. U svim HiPP-ovim tvornicama se koriste obnovljivi izvori energije kao i u HiPP-ovoj tvornici u Glini.

Emisija CO2 od ostalih energetskih prijevoznika iz fosilnih goriva (npr. na poslovnim putovanjima) se kompenziraju sa svjetskim klimatskim projektima.

Od 2001, HiPP postrojenja sveukupnu toplinu, toplu vodu i paru pokriva iz biomase (drvena sječka). Za uzorno korištenje obnovljivih izvora energije HiPP je nagrađen 2011, s “Njemačkim Solar Prize”

Radimo sa “zelenom energijom” iz hidroelektrana – bez nuklearne energije.

Od 2000. god. provedeno je 6 solarnih projekata, koji proizvode ukupno  52.800 kWh/od solarne energije na površini kolektora od 436 m2. Sav organski otpad ide u poljoprivredna bioplinska postrojenja. Dakle, godišnje se proizvede 2 miliona kWh električne energije.

Voda kao najvažniji resurs u 21. stoljeću

Revolucionarne metode također utječu na resurse vode. Kako bi se štedjelo za budućnost, HiPP kroz tehničke inovacije je smanjio uporabu vode za više od dvije trećine u zadnja tri desetljeća.