Izbornik

Zaštita zraka i vode

Zaštita zraka i atmosfere je jedan od najvažnijih zadataka našeg vremena. Saznajte kako HiPP kroz korištenje obnovljivih izvora energije i tehničkim inovacijama brine o zaštiti zraka i vode.

Solarni projekti mogu se realizirati na zgradama.Ukupno područje od 316 m2 opremljeno je solarnim panelima.

Korištenje obnovljivih izvora energije

Održivo korištenje resursa i zaštita biološke raznolikosti su u središtu našeg upravljanja održivosti.

HiPP je dao veliki doprinos u zaštiti zraka, mnogo prije nego je politika donesla ciljeve o smanjenju CO2. Od 1995. sveukupna opskrba energijom u postrojenju u  Pfaffenhofenu koristi obnovljive izvore energije (zelena električna energija, biomasa, solarna energija), a sada je proizvodnja CO2 neutralna. Više od 90% energije koja se koristi u Pfaffenhofenu dolazi iz obnovljivih izvora energije.

Emisija CO2 od ostalih energetskih prijevoznika iz fosilnih goriva (npr. na poslovnim putovanjima) se kompenziraju sa svjetskim klimatskim projektima.

Od 2001, HiPP postrojenja sveukupnu toplinu, toplu vodu i paru pokriva iz biomase (drvena sječka). Za uzorno korištenje obnovljivih izvora energije HiPP je nagrađen 2011, s “Njemačkim Solar Prize”

Radimo sa “zelenom energijom” iz hidroelektrana – bez nuklearne energije.

Kogeneracijsko postrojenje na biomasu u Pfaffenhofenu.

Od 2000. god. provedeno je 6 solarnih projekata, koji proizvode ukupno  52.800 kWh/od solarne energije na površini kolektora od 436 m2. Sav organski otpad ide u poljoprivredna bioplinska postrojenja. Dakle, godišnje se proizvede 2 miliona kWh električne energije.

Niska potrošnja svježe vode dovela je do smanjenja otpadnih voda.

Voda kao najvažniji resurs u 21. stoljeću

Revolucionarne metode također utječu na resurse vode. Kako bi se štedjelo za budućnost, HiPP kroz tehničke inovacije je smanjio uporabu vode za više od dvije trećine u zadnja tri desetljeća.