Skip to main content

BIO žitna kašica - 100% Rižine pahuljice

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

BIO žitna kašica - Rižine pahuljice, idealna za početak dohrane

  • bez dodanog šećera - sadrži prirodno prisutne šećere
  • odabrani sastojci
  • bez mlijeka
  • s vitaminom B1 ** - važan za živčani sustav
  • lako probavljive rižine pahuljice iz BIO uzgoja
  • bez glutena

** Obavezan prema zakonu u prerađenoj hrani na bazi žitarica

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 200g
Preporučeno vrijeme hranjenja Ujutro, U posljepodnevnim satima, Navečer
Glavni sastojci Riža
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: HR30402

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Veselimo se Vašoj ocjeni!

BIO žitna kašica - 100% Rižine pahuljice

Za doručak preporučujemo majčino mlijeko ili mliječnu hranu, jer je potreba za tekućinom ujutro velika zbog gubitka tekućine tijekom noći. Mlijeko zadovoljava i glad i žeđ nakon duge noći.

Ako dijete jede Gotovu mliječnu ili Žitnu kašicu za doručak jer odbija bočicu, preporučujemo da uz nju ponudite čaj, vodu ili razrijeđeni sok.

Žitne kašice se mogu pripremiti s mliječnom hranom, s mlijekom i vodom ili s voćnom kašicom i vodom za obrok bez mlijeka. Kada ju pripremate s mliječnom hranom, prokuhajte vodu za piće i ostavite da se ohladi na cca. 50°C. Zatim vodu upotrijebite za pripremu cca. 200 ml mliječne hrane (priprema prema uputama na kutiji od mlijeka). U zdjelicu stavite 3-4 žlice žitarica u prahu, dodajte pripremljenu mliječnu hranu i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Za pripremu polu-mliječne kašice, prokuhajte 100 ml punomasnog mlijeka i 100 ml vode. Ostavite da se ohladi na cca. 50°C. U zdjelicu stavite 3-4 žlice žitarica u prahu, dodajte ohlađenu tekućinu i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Ako želite pripremiti kašicu od žitarica i voća bez mlijeka, prokuhajte 100 ml vode i ostavite da se ohladi na cca. 50°C. U zdjelicu stavite 2 žlice žitarica u prahu, dodajte ohlađenu vodu i promiješajte. Zatim dodajte željenu količinu (cca. 100 g) HiPP voćne kašice ili po želji HiPP kašice od povrća i jednu žličicu biljnog ulja i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Većina ljudi odmah povezuje rižu s Azijom. Naša HiPP BIO riža, međutim, nije uzgajana samo u Aziji, već prvenstveno u europskim zemljama kao što su Italija, Španjolska i Mađarska. Klima je za uzgoj odlučujući čimbenik. BIO riža preferira subtropske ili tropske uvjete- topla ljeta s jakim suncem i vlažnim okruženjem. Zbog toga je riža često posađena uz rijeke ili u neposrednoj blizini izvora vode koji osiguravaju neophodne poplave. U Europi žetva počinje krajem rujna. Osim toga, mi uvozimo manju količinu BIO riže iz Meksika, Argentine i Pakistana.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije