Skip to main content

BIO žitna kašica – Žitna kašica od više vrsta Žitarica, 22g (1 OBROK)

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

BIO žitna kašica – Žitna kašica od više vrsta Žitarica, za uravnoteženu prehranu vašeg djeteta.

  • 22g - 1 OBROK
  • bez dodanog šećera – sadrži prirodno prisutne šećere
  • odabrani sastojci
  • bez mlijeka
  • s vitaminom B1** - važan za živčani sustav
  • s više vrsta integralnih žitarica iz BIO uzgoja
  • zasitna BIO žitna kašica
  • HiPP BIO kvaliteti
  • sadrži gluten

** Obavezan prema zakonu u prerađenoj hrani na bazi žitarica

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 22g
Preporučeno vrijeme hranjenja Ujutro, U posljepodnevnim satima, Navečer
Glavni sastojci Zob, Pšenica, Žitarica
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: AL30405.99

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Veselimo se Vašoj ocjeni!

BIO žitna kašica – Žitna kašica od više vrsta Žitarica, 22g (1 OBROK)

Žitne kašice se mogu pripremiti s mliječnom hranom, s mlijekom i vodom ili s voćnom kašicom i vodom za obrok bez mlijeka. Kada ju pripremate s mliječnom hranom, prokuhajte vodu za piće i ostavite da se ohladi na cca. 50°C. Zatim vodu upotrijebite za pripremu cca. 200 ml mliječne hrane (priprema prema uputama na kutiji od mlijeka). U zdjelicu stavite 3-4 žlice žitarica u prahu, dodajte pripremljenu mliječnu hranu i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Za pripremu polu-mliječne kašice, prokuhajte 100 ml punomasnog mlijeka i 100 ml vode. Ostavite da se ohladi na cca. 50°C. U zdjelicu stavite 3-4 žlice žitarica u prahu, dodajte ohlađenu tekućinu i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Ako želite pripremiti kašicu od žitarica i voća bez mlijeka, prokuhajte 100 ml vode i ostavite da se ohladi na cca. 50°C. U zdjelicu stavite 2 žlice žitarica u prahu, dodajte ohlađenu vodu i promiješajte. Zatim dodajte željenu količinu (cca. 100 g) HiPP voćne kašice ili po želji HiPP kašice od povrća i jednu žličicu biljnog ulja i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Za doručak preporučujemo majčino mlijeko ili mliječnu hranu, jer je potreba za tekućinom ujutro velika zbog gubitka tekućine tijekom noći. Mlijeko zadovoljava i glad i žeđ nakon duge noći.

Ako dijete jede Gotovu mliječnu ili Žitnu kašicu za doručak jer odbija bočicu, preporučujemo da uz nju ponudite čaj, vodu ili razrijeđeni sok.

HiPP BIO zob preferira vlažne i hladne vremenske uvjete na mjestima koja imaju dobru opskrbu s vodom. Osim toga nije zahtjevna žitarica. HiPP zob uzgaja se u Njemačkoj, Poljskoj, Litvi, Češkoj i Švedskoj. Usjev se bere između srpnja i kolovoza. Nakon toga se čisti i čuva na suhom mjestu.

Pšenica je vrlo rasprostranjena, jer uspijeva i u suhim područjima juga i jugoistoka, kao i u vlažnijim i hladnijim područjima sjeveroistoka. Međutim, ako je previše vruće ili previše hladno, to će smanjiti prinos i kvalitetu pšenice. HiPP BIO pšenica se uzgaja u Njemačkoj, Italiji, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Litvi i Rumunjskoj. Nakon žetve između lipnja i kolovoza, pšenica se čisti, suši i skladišti u zemlji podrijetla.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije