Skip to main content

HiPP BIO Žitna kašica -Žitarice i banana s kakaom

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

HiPP BIO Žitna kašica -Žitarice i banana s kakaom, za uravnoteženu prehranu vašeg djeteta. 

  • dostatno za 8 obroka
  • s vitaminom B1**
  • bez dodanog šećera – sadrži prirodno prisutne šećere
  • bez mlijeka
  • sadrži gluten
  • bez dodanih aroma

** Obavezan prema zakonu u prerađenoj hrani na bazi žitarica

Žitnu kašicu možete pripremiti s mliječnom hranom koju koristi vaše dijete ili pak samo s vodom, uz dodatak voćnih kašica.

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 200g
Preporučeno vrijeme hranjenja Ujutro, U posljepodnevnim satima, Navečer
Glavni sastojci Banana, Žitarica
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: AL2894

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Veselimo se Vašoj ocjeni!

HiPP BIO Žitna kašica -Žitarice i banana s kakaom

Žitne kašice se mogu pripremiti s mliječnom hranom, s mlijekom i vodom ili s voćnom kašicom i vodom za obrok bez mlijeka. Kada ju pripremate s mliječnom hranom, prokuhajte vodu za piće i ostavite da se ohladi na cca. 50°C. Zatim vodu upotrijebite za pripremu cca. 200 ml mliječne hrane (priprema prema uputama na kutiji od mlijeka). U zdjelicu stavite 3-4 žlice žitarica u prahu, dodajte pripremljenu mliječnu hranu i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Za pripremu polu-mliječne kašice, prokuhajte 100 ml punomasnog mlijeka i 100 ml vode. Ostavite da se ohladi na cca. 50°C. U zdjelicu stavite 3-4 žlice žitarica u prahu, dodajte ohlađenu tekućinu i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Ako želite pripremiti kašicu od žitarica i voća bez mlijeka, prokuhajte 100 ml vode i ostavite da se ohladi na cca. 50°C. U zdjelicu stavite 2 žlice žitarica u prahu, dodajte ohlađenu vodu i promiješajte. Zatim dodajte željenu količinu (cca. 100 g) HiPP voćne kašice ili po želji HiPP kašice od povrća i jednu žličicu biljnog ulja i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Za doručak preporučujemo majčino mlijeko ili mliječnu hranu, jer je potreba za tekućinom ujutro velika zbog gubitka tekućine tijekom noći. Mlijeko zadovoljava i glad i žeđ nakon duge noći.

Ako dijete jede Gotovu mliječnu ili Žitnu kašicu za doručak jer odbija bočicu, preporučujemo da uz nju ponudite čaj, vodu ili razrijeđeni sok.

Tvrdnjom "bez dodanog šećera" na našim proizvodima označavamo da nisu dodani sastojci kao što su konzumni šećer, fruktoza ili sirup. Šećer sadržan u proizvodima dolazi 100% iz prirodnih sirovina koje se u njemu prerađuju, na primjer, prirodno prisutan šećer u voću.

Više od 20 godina HiPP BIO banane gotovo su isključivo uzgajane u prirodnim uvjetima u brdovitim džunglama u Kostarici. Ovdje posebno dobro rastu jer im odgovara hladovina šumskih giganta, drveća koje raste i do 50m visine. U usporedbi s konvencionalnim plantažama, stabla banana rastu izolirano, udaljena jedna od drugih, te u mješovitim plantažama. Na taj način, biljke zaražene bolestima od raznih štetočina mogu se ukloniti, a daljnje širenje bolesti se može spriječiti. Uzgojem u skladu s prirodom, štitimo prirodna staništa životinja i biljaka, te čuvamo jedinstvenu bioraznolikost džungle. HiPP BIO banane dobivamo i iz Ekvadora.

Pšenica je vrlo rasprostranjena, jer uspijeva i u suhim područjima juga i jugoistoka, kao i u vlažnijim i hladnijim područjima sjeveroistoka. Međutim, ako je previše vruće ili previše hladno, to će smanjiti prinos i kvalitetu pšenice. HiPP BIO pšenica se uzgaja u Njemačkoj, Italiji, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Litvi i Rumunjskoj. Nakon žetve između lipnja i kolovoza, pšenica se čisti, suši i skladišti u zemlji podrijetla.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije