Skip to main content

Mliječna kašica – Jabuka

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

Mliječna kašica – Jabuka, potpuni večernji obrok.

 • priprema se s vodom
 • bez dodanog šećera – sadrži prirodno prisutne šećere
 • bez koncentriranih voćnih sokova
 • s kalcijem - za kosti (prema zakonu)
 • s željezom - za stvaranje krvi i mentalni razvoj
 • s jodom - za rad štitnjače
 • s vitaminom A - za imunološki sustav (prema zakonu)
 • bogata vitaminom C - za apsorpciju željeza
 • bogata vitaminom B1 - za metabolizam energije (prema zakonu)
 • sadrži vrijedne i lako probavljive žitarice - rižu i proso
 • BIO voće dozrjelo na suncu 
 • bez glutena
 • sadrži mlijeko

Žitarice su važan dio uravnotežene prehrane - i za bebe. Osobito su vanjski slojevi zrna bogati vitaminima i hranjivim tvarima. Zato koristimo integralne žitarice.

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 250g
Preporučeno vrijeme hranjenja Ujutro, Navečer
Glavni sastojci Jabuka, Riža, Proso, Žitarica
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: AL2963-04

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Veselimo se Vašoj ocjeni!

Mliječna kašica – Jabuka

HiPP BIO jabuke trebaju dovoljno oborina za rast i sazrijevanje. Međutim predugačke faze vlažnosti nisu dobre za njih jer potiču rast gljivica. Ljeti jabuke trebaju toplinu kako bi se razvila pravilna ravnoteža između sadržaja šećera i kiselosti. Kad je u pitanju njihova podnošljivost niskih temperatura, jabuke su vrlo osjetljive. Ovisno o razdoblju mraza potiče se njihovo pravovremeno i redovito cvjetanje. Mraz tijekom cvatnje je nešto što jabuke ne mogu podnijeti. Kako bismo ispunili naše visoke standarde kvalitete tijekom cijele godine, uvozimo naše jabuke iz BIO voćnjaka Austrije, Gruzije, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Srbije, Turske i Ukrajine – i u izuzetnim okolnostima, također i s južne polutke. Gdje god je to moguće, preferiramo jabuke iz mješovitih voćnjaka budući da su oni od velike ekološke važnosti za očuvanje starih sorti, a istodobno pružaju i važna staništa za insekte i ptice.

Za svaki obrok mliječno-žitne kašice svježe prokuhajte vodu. Nakon što je zakuhala, ostavite da se ohladi na cca. 50°C. Stavite potrebnu količinu praha (prema tablici za doziranje na pakiranju) u zdjelicu. Zatim u prah dodajte potrebnu količinu vode (također prema tablici za doziranje) i dobro promiješajte. Ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju.

Tvrdnjom "bez dodanog šećera" na našim proizvodima označavamo da nisu dodani sastojci kao što su konzumni šećer, fruktoza ili sirup. Šećer sadržan u proizvodima dolazi 100% iz prirodnih sirovina koje se u njemu prerađuju, na primjer, prirodno prisutan šećer u voću.

Proso voli toplinu i dobro uspijeva u sušno vrijeme. Nakon uspješnog klijanja proso je prilično izdržljiv. Najčešće se sije između kraja travnja i početka svibnja. Tlo mora biti toplo i mokro da bi proso napredovao. Takvi uvjeti se mogu pronaći u istočnoj i jugoistočnoj Europi, zbog čega se HiPP BIO proso uzgaja u Poljskoj, Austriji i Ukrajini. Ovisno o tome gdje raste, proso se žanje od sredine kolovoza. Kao i pšenica, proso se suši neposredno nakon žetve, čisti i skladišti kod proizvođača. Nakon toga se isporučuje i melje.

Većina ljudi odmah povezuje rižu s Azijom. Naša HiPP BIO riža, međutim, nije uzgajana samo u Aziji, već prvenstveno u europskim zemljama kao što su Italija, Španjolska i Mađarska. Klima je za uzgoj odlučujući čimbenik. BIO riža preferira subtropske ili tropske uvjete- topla ljeta s jakim suncem i vlažnim okruženjem. Zbog toga je riža često posađena uz rijeke ili u neposrednoj blizini izvora vode koji osiguravaju neophodne poplave. U Europi žetva počinje krajem rujna. Osim toga, mi uvozimo manju količinu BIO riže iz Meksika, Argentine i Pakistana.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije