Skip to main content

HiPP Povrće s lećom, rižom i proteinima graška

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

HiPP Povrće s lećom, rižom i proteinima graška, potpuni obrok od 6. mjeseca od 100% biljnih sastojaka i u najboljoj HiPP BIO kvaliteti.

  • 100% plant based
  • s proteinima iz BIO graška i fino pasirano – za lagani prijelaz na dopunsku prehranu
  • bez dodatka soli
  • Alfa-linolenska kiselina*** (omega 3 masna kiselina) - važna za razvoj mozga i živčanih stanica
  • bez glutena
  • bez aroma, bez konzervansa**, bez boja**

**prema zakonu
*** 0,17g na 100g / 0,32g na 190g

Sadrži 190g
Preporučeno vrijeme hranjenja U podne
Glavni sastojci Mrkva, Bundeva, Rajčica, Slatki krumpir, Riža
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: DA60501

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Veselimo se Vašoj ocjeni!

HiPP Povrće s lećom, rižom i proteinima graška

U nadolazećim tjednima i mjesecima postupno ćete mijenjati prehranu Vašeg mališana s mliječne hrane/majčinog mlijeka na čvrste obroke. Prvi mliječni obrok koji se zamjenjuje obično je onaj oko ručka, zatim u vrijeme večere, te nakon toga slijedi poslijepodnevni obrok. Ujutro se djetetu i dalje daje majčino mlijeko/mliječna hrana.

Uz HiPP, uvođenje krute hrane je posebno jednostavno. Prva žličica koju ćete ponuditi djetetu neka bude HiPP povrće i to kašice koje sadrže jednu vrstu povrća. Ove kašice su lako probavljive i možete ih pronaći u malim staklenkama od 125g.

Preporučujemo da izvadite iz staklenke samo onaj dio koji će vaša beba vjerojatno pojesti. Za zagrijavanje stavite zdjelicu s kašicom u vruću vodu ili zagrijte u mikrovalnoj pećnici. Kad staklenku zagrijavate u vodi, prvo vodu zakuhajte, maknite s vatre i ostavite da se voda ohladi. Pripazite da voda nije toplija od 70°C, jer bi se na toj temperaturi naljepnica mogla odlijepiti, pa staklenka postaje skliska i teže ju je držati. Otprilike polovicu staklenke treba uroniti u vodu i miješati dok se ne zagrije. Za pripremu u mikrovalnoj pećnici skinite poklopac i prekrijte otvor kuhinjskim papirom ili poklopcem za mikrovalnu. Sada zagrijte staklenku na 360W cca. 60 sekundi (ovisno o uređaju). Kad se zagrije, dobro promiješajte plastičnom žlicom i prije posluživanja provjerite temperaturu. Nemojte podgrijavati i hraniti svoje dijete s hranom koja vam je ostala od prethodnog hranjenja.

Više informacija o dječjoj hrani u staklenki

HiPP BIO mrkve trebaju umjerenu klimu kako bi dobro rasle. Posebno napreduju na zdravom tlu bez kamenja, koje nije previše pjeskovito. U Srednjoj Europi - osobito u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Mađarskoj, Češkoj i Poljskoj - pronašli smo idealne uvjete za uzgoj naših mrkvi.

HiPP BIO rajčice osobito dobro napreduju u tipičnoj mediteranskoj klimi s vrućim i suhim ljetima, te blagim i kišnim zimama. Ovdje će razviti svoj intenzivan okus. Zato naše rajčice uzgajamo u tipičnim zemljama za uzgoj rajčice poput Italije, Španjolske i Turske. Zbog suhe klime u tim zemljama rajčica se uzgaja na otvorenim poljima. To je dodatni izazov za ekološki uzgoj, budući da su rajčice prilično osjetljive na bolesti i štetočine.

HiPP BIO bundeve posebno dobro rastu u srednje-europskoj ljetnoj klimi. Tijekom razdoblja rasta i sazrijevanja potrebna im je toplina, bez hladnih noći te s dovoljno oborina. Budući da je zdravo tlo neophodno za idealan rast, uzgajamo BIO bundeve u Mađarskoj, Poljskoj, Španjolskoj i Njemačkoj i sadimo ih samo na tlu kojem se redovito provjerava kvaliteta.

Iz higijenskih razloga, preporučamo hranjenje odmah nakon zagrijavanja staklenke. Nemojte ju čuvati i ponovo podgrijavati. Mikroorganizmi se mogu vrlo brzo razmnožiti u podgrijanoj staklenki kvareći sadržaj. Želimo izbjeći hranjenje takvim proizvodom. Iz tog razloga preporučamo da izvadite željenu količinu kašice u zdjelicu i zagrijte, a ostatak kašice u staklenki zatvorite i čuvajte u hladnjaku do sljedećeg dana ili onoliko dugo koliko je navedeno na deklaraciji.

Većina ljudi odmah povezuje rižu s Azijom. Naša HiPP BIO riža, međutim, nije uzgajana samo u Aziji, već prvenstveno u europskim zemljama kao što su Italija, Španjolska i Mađarska. Klima je za uzgoj odlučujući čimbenik. BIO riža preferira subtropske ili tropske uvjete- topla ljeta s jakim suncem i vlažnim okruženjem. Zbog toga je riža često posađena uz rijeke ili u neposrednoj blizini izvora vode koji osiguravaju neophodne poplave. U Europi žetva počinje krajem rujna. Osim toga, mi uvozimo manju količinu BIO riže iz Meksika, Argentine i Pakistana.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije