Skip to main content

HiPP 2 BIO

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

HiPP 2 BIO prijelazna mliječna hrana, u HiPP BIO kvaliteti s najboljim sastojcima iz prirode.

  • sadrži sve važne hranjive tvari - za zdrav razvoj vašeg djeteta uz dohranu
  • Omega-3 masne kiseline (ALA) - važne za razvoj mozga i živčanog sustava
  • Omega-3 masne kiseline (DHA) - doprinosi razvoju vida kod dojenčadi
  • s kalcijem
  • fino kremasto - s posebno odabranim Bio škrobom
  • nakon PRE mliječne hrane ili bilo koje druge početne mliječne hrane
  • bez glutena

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 600g
Preporučeno vrijeme hranjenja Tijekom cijelog dana
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: 2006-01

Veselimo se Vašoj ocjeni!

HiPP 2 BIO

Prijelazna mliječna hrana je namijenjena dojenčadi nakon 6. mjeseca kada već jednu krutu hranu. Sadrži sve hranjive tvari koje dijete treba u ovoj dobi. Dostupan je broj "2" (nakon 6. mjeseca) i broj "3" (od 10. mjeseca).
Glavna razlika je u tome što prijelazna mliječna hrana sadrži više željeza od početne mliječne hrane. Zalihe željeza koje je dijete prikupilo dok je još bilo u maternici, se polako troše u prvih 4 do 6 mjeseci života. Zbog toga je važno da dobiva dodatno željezo iz krute hrane. Prijelazna mliječna hrana također može biti dobar izvor željeza nakon 6. mjeseca, jer sadrži više željeza od početne mliječne hrane.

Više informacija o prijelaznoj mliječnoj hrani

Ako vam je još uvijek ostalo praha od mliječne hrane koju ste do sada koristili, možete prelaziti na novu mliječnu hranu jednu po jednu bočicu, odnosno svaki dan jedan obrok (bočica) više nove mliječne hrane. Na taj način će prelazak biti postepen i blag. Molimo Vas nemojte miješati prah dvije različite mliječne hrane u jednu bočicu.

Nažalost, ove dezinformacije pojavljuju se s vremena na vrijeme. Današnje prijelazne mliječne formule neće pridonijeti debljanju Vašeg djeteta!

U prošlosti, vjerovalo se kako dojenčad sa navršenih 4 mjeseca starosti ima potrebe za višim kalorijskim unosom. Iz tog razloga prijelazne mliječne formule sadržavale su znatno više škroba, a ponekad čak i šećera. Pedijatri i nutricionisti prepoznali su to kao potencijalni rizik od prevelikog kalorijskog unosa te je prijelazna mliječna hrana naknadno prilagođena kako bi svojim sastavom bila bliže početnoj mliječnoj formuli. Krajem 2008. godine, usvojena je EU Direktiva prema kojoj i početne i prijelazne mliječne hrane ne smiju prelaziti 70 kcal/100 ml.

Danas nema velike razlike u kalorijskim vrijednostima prijelaznih i početnih mliječnih hrana. Sadrže nešto više škroba, što ih čini kremastijima. HiPP prijelazne mliječne hrane osiguravaju dojenčadi nakon 6. mjeseca dovoljan unos hranjivih tvari kao dio mješovite prehrane. Primjer, osiguravaju dodatan unos željeza koji je potreban u toj dobi.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije