Skip to main content

HiPP Prva brokula za dojenče

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

HiPP Prva brokula za dojenče, idealna za početak dohrane.

  • povrće za HiPP kašice se uzgaja prema strogim smjernicama BIO uzgoja - bez umjetnih gnojiva ili pesticida
  • u kašicama koje se preporučuju za početak dohrane ne dodajemo sol - zato nemojte ni vi dodavati
  • sastojci prirodno ne sadrže gluten
  • bez aroma, konzervansa** i bojila**

**prema zakonu

Samo odabrano, blago povrće se pasira dok ne postane fino kremasto i okusa koji odgovara djetetu.

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 125g
Preporučeno vrijeme hranjenja U podne, U posljepodnevnim satima, Između obroka
Glavni sastojci Brokula
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: HR4012-01

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Veselimo se Vašoj ocjeni!

HiPP Prva brokula za dojenče

U nadolazećim tjednima i mjesecima postupno ćete mijenjati prehranu Vašeg mališana s mliječne hrane/majčinog mlijeka na čvrste obroke. Prvi mliječni obrok koji se zamjenjuje obično je onaj oko ručka, zatim u vrijeme večere, te nakon toga slijedi poslijepodnevni obrok. Ujutro se djetetu i dalje daje majčino mlijeko/mliječna hrana.

Uz HiPP, uvođenje krute hrane je posebno jednostavno. Prva žličica koju ćete ponuditi djetetu neka bude HiPP povrće i to kašice koje sadrže jednu vrstu povrća. Ove kašice su lako probavljive i možete ih pronaći u malim staklenkama od 125g.

Početak dohrane trebao bi biti što jednostavniji. Idealno je HiPP BIO povrće kao što je HiPP mrkva, HiPP brokula ili HiPP bundeva.

Prvog dana ponudite bebi oko 3-4 žličice čistog pirea od povrća prije podnevnog mliječnog obroka. Dnevno možete povećavati količinu, ovisno o tome kako dijete prihvaća žlicu, prihvaća novi okus i podnosi povrće. Svako dijete tako individualno određuje brzinu ove faze prilagodbe.

Nakon krutog obroka, Vašu bebu i dalje hranite uobičajenim mliječnim obrocima.

Plan dohrane: Nakon 4. do 6. mjeseca

Preporučujemo da izvadite iz staklenke samo onaj dio koji će vaša beba vjerojatno pojesti. Za zagrijavanje stavite zdjelicu s kašicom u vruću vodu ili zagrijte u mikrovalnoj pećnici. Kad staklenku zagrijavate u vodi, prvo vodu zakuhajte, maknite s vatre i ostavite da se voda ohladi. Pripazite da voda nije toplija od 70°C, jer bi se na toj temperaturi naljepnica mogla odlijepiti, pa staklenka postaje skliska i teže ju je držati. Otprilike polovicu staklenke treba uroniti u vodu i miješati dok se ne zagrije. Za pripremu u mikrovalnoj pećnici skinite poklopac i prekrijte otvor kuhinjskim papirom ili poklopcem za mikrovalnu. Sada zagrijte staklenku na 360W cca. 60 sekundi (ovisno o uređaju). Kad se zagrije, dobro promiješajte plastičnom žlicom i prije posluživanja provjerite temperaturu. Nemojte podgrijavati i hraniti svoje dijete s hranom koja vam je ostala od prethodnog hranjenja.

Više informacija o dječjoj hrani u staklenki

Koristite plastične žličice jer su mekše i ne mogu oštetiti staklenku. Žličica također treba biti uska i ravna tako da stane u usta vašeg mališana. Prvo hranjenje žličicom neka bude na dan kada je vaša beba mirna i opuštena. Također nemojte čekati da bude previše gladna jer joj možda više neće biti do eksperimentiranja. Hranjenje žličicom je nešto novo za bebu i treba se vježbati. Dakle, u početku će vam najvjerojatnije trebati malo strpljenja. Za prve pokušaje preporučujemo fino pasirano, blago povrće.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Brokula voli umjerenu klimu s dovoljno padalina. Vrlo je osjetljiva na vrućinu i čak zna prestati cvjetati. HiPP BIO brokula raste u Schleswig-Holstein (najsjevernijoj Njemačkoj pokrajini) i Poljskoj. Tamo ima idealno tlo i optimalnu klimu sa stalnim vjetrom. To sprječava naseljavanje insekata. Ljeti, kada glava dosegne svoju punu veličinu, ali prije nego pojedini pupoljci procvjetaju, vrijeme je berbe.

HiPP proizvodi su klimatski-neutralni od 2011. godine.

Primjerice, korištenjem obnovljivih izvora energije značajno smanjujemo emisije koje nastaju u procesu proizvodnje. U potpunosti nadoknađujemo neizbježne emisije. HiPP sada ide korak dalje i stavlja na tržište prve klimatski pozitivne proizvode. Pritom uključujemo cijeli lanac vrijednosti: od polja do maloprodajnog skladišta, smanjujemo emisije CO2 što je više moguće.

Klimatski pozitivnim proizvodima, HiPP nadoknađuje i više nego što je neizbježne emisije oslobođeno: proizvodimo humus, promičemo projekte komposta i podržavamo ekološku poljoprivredu diljem svijeta. Na taj način dajemo važan doprinos zaštiti klime – u duhu „Gdje BIO završava, HiPP ide dalje“!.

Počinjemo sa staklenkama, a do 2025. cijela tvrtka će biti klimatski-pozitivna.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije