od 8. mjeseca

HiPP BIO žitna kašica - Žitarice i jabuka s keksom

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

Saznajte više

Pojedinosti

HiPP BIO žitna kašica - Žitarice i jabuka s keksom, za uravnoteženu prehranu vašeg djeteta. 

  • dostatno za 10 obroka
  • s vitaminom B1**
  • bez dodanog šećera – sadrži prirodno prisutne šećere
  • keks sadrži mliječne proizvode
  • sadrži gluten
  • bez dodanih aroma

** Obavezan prema zakonu u prerađenoj hrani na bazi žitarica

Žitnu kašicu možete pripremiti s mliječnom hranom koju koristi vaše dijete ili pak samo s vodom, uz dodatak voćnih kašica.

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 250 g
Preporučeno vrijeme hranjenja Ujutro, U posljepodnevnim satima, Navečer
Glavni sastojci Jabuka, Keks, Žitarica
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: AL2892-01

Odakle dolaze sirovine za HiPP proizvode?

Istražite podrijetlo HiPP sirovina

Ocjene

Veselimo se Vašoj ocjeni!

HiPP BIO žitna kašica - Žitarice i jabuka s keksom

Pitanja i odgovori

Žitne kašice se mogu pripremiti s mliječnom hranom, s mlijekom i vodom ili s voćnom kašicom i vodom za obrok bez mlijeka. Kada ju pripremate s mliječnom hranom, prokuhajte vodu za piće i ostavite da se ohladi na cca. 50°C. Zatim vodu upotrijebite za pripremu cca. 200 ml mliječne hrane (priprema prema uputama na kutiji od mlijeka). U zdjelicu stavite 3-4 žlice žitarica u prahu, dodajte pripremljenu mliječnu hranu i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Za pripremu polu-mliječne kašice, prokuhajte 100 ml punomasnog mlijeka i 100 ml vode. Ostavite da se ohladi na cca. 50°C. U zdjelicu stavite 3-4 žlice žitarica u prahu, dodajte ohlađenu tekućinu i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Ako želite pripremiti kašicu od žitarica i voća bez mlijeka, prokuhajte 100 ml vode i ostavite da se ohladi na cca. 50°C. U zdjelicu stavite 2 žlice žitarica u prahu, dodajte ohlađenu vodu i promiješajte. Zatim dodajte željenu količinu (cca. 100 g) HiPP voćne kašice ili po želji HiPP kašice od povrća i jednu žličicu biljnog ulja i promiješajte. Zatim ostavite smjesu da se zgusne dok ne postigne željenu konzistenciju i provjerite temperaturu.

Tvrdnjom "bez dodanog šećera" na našim proizvodima označavamo da nisu dodani sastojci kao što su konzumni šećer, fruktoza ili sirup. Šećer sadržan u proizvodima dolazi 100% iz prirodnih sirovina koje se u njemu prerađuju, na primjer, prirodno prisutan šećer u voću.

HiPP BIO jabuke trebaju dovoljno oborina za rast i sazrijevanje. Međutim predugačke faze vlažnosti nisu dobre za njih jer potiču rast gljivica. Ljeti jabuke trebaju toplinu kako bi se razvila pravilna ravnoteža između sadržaja šećera i kiselosti. Kad je u pitanju njihova podnošljivost niskih temperatura, jabuke su vrlo osjetljive. Ovisno o razdoblju mraza potiče se njihovo pravovremeno i redovito cvjetanje. Mraz tijekom cvatnje je nešto što jabuke ne mogu podnijeti. Kako bismo ispunili naše visoke standarde kvalitete tijekom cijele godine, uvozimo naše jabuke iz BIO voćnjaka Austrije, Gruzije, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Srbije, Turske i Ukrajine – i u izuzetnim okolnostima, također i s južne polutke. Gdje god je to moguće, preferiramo jabuke iz mješovitih voćnjaka budući da su oni od velike ekološke važnosti za očuvanje starih sorti, a istodobno pružaju i važna staništa za insekte i ptice.

Pšenica je vrlo rasprostranjena, jer uspijeva i u suhim područjima juga i jugoistoka, kao i u vlažnijim i hladnijim područjima sjeveroistoka. Međutim, ako je previše vruće ili previše hladno, to će smanjiti prinos i kvalitetu pšenice. HiPP BIO pšenica se uzgaja u Njemačkoj, Italiji, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Litvi i Rumunjskoj. Nakon žetve između lipnja i kolovoza, pšenica se čisti, suši i skladišti u zemlji podrijetla.

HiPP BIO zob preferira vlažne i hladne vremenske uvjete na mjestima koja imaju dobru opskrbu s vodom. Osim toga nije zahtjevna žitarica. HiPP zob uzgaja se u Njemačkoj, Poljskoj, Litvi, Češkoj i Švedskoj. Usjev se bere između srpnja i kolovoza. Nakon toga se čisti i čuva na suhom mjestu.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije