Skip to main content

HiPP 2 BIO COMBIOTIK®

HiPP više od BIO:

HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.

HiPP 2 BIO COMBIOTIK® - u najboljoj HiPP BIO kvaliteti.  

 • HiPP 2 BIO Combiotik®, prijelazna mliječna hrana 
 • Prirodna kultura bakterije mliječne kiseline (L. fermentum) – izvorno dobivena iz majčinog mlijeka.
  Majčino mlijeko sadrži razne prirodne kulture koje se mogu razlikovati od osobe do osobe.
  Više u HiPP Leksikonu mlijeka
 • GOS (galaktooligosaharidi) dobiveni iz BIO laktoze
  Laktoza je glavni izvor ugljikohidrata u majčinom mlijeku
  Više u HiPP Leksikonu mlijeka
 • s Metafolin®-om - izvor folata po uzoru na prirodu
  Više u HiPP Leksikonu mlijeka
 • Sadrži Bio škrob i zato je kremast i zasitan

Za zadovoljne trbuščiće.
Prilagođen je dobi kada su već uvedeni kruti obroci: 

 • Omega-3 masne kiseline (DHA, ALA) - važne za vid, razvoj mozga i živčanog sustava
 • Važno željezo 
 • Vitamini C i D za imunološki sustav
 • Bez glutena

HiPP-ov EU vodič za kupovinu

Sadrži 600g
Preporučeno vrijeme hranjenja Tijekom cijelog dana
Više informacija Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF)

Broj artikla: 2032-02

Veselimo se Vašoj ocjeni!

HiPP 2 BIO COMBIOTIK®

Po uzoru na prirodu, HiPP 2 BIO COMBIOTIK® sadrži našu jedinstvenu kombinaciju prirodne kulture bakterija mliječne kiseline, koja je izvorno dobivena iz majčinog mlijeka1 i vrijednih vlakana GOS2 iz BIO laktoze.

1) Majčino mlijeko sadrži razne prirodne kulture koje se mogu razlikovati od osobe do osobe.

2) GOS = galaktooligosaharidi

Pročitajte više u HiPP Leksikonu mlijeka

HiPP 2 BIO COMBIOTIK® je idealan za početak dohrane jer je njegov sastav prilagođen potrebama dojenčadi od 6. mjeseca. Osim Omega-3 masnih kiselina (ALA) – važnih za razvoj mozga i živčanih stanica – sadrži i povećan udio željeza.

Prijelazna mliječna hrana je namijenjena dojenčadi nakon 6. mjeseca kada već jednu krutu hranu. Sadrži sve hranjive tvari koje dijete treba u ovoj dobi. Dostupan je broj "2" (nakon 6. mjeseca) i broj "3" (od 10. mjeseca).
Glavna razlika je u tome što prijelazna mliječna hrana sadrži više željeza od početne mliječne hrane. Zalihe željeza koje je dijete prikupilo dok je još bilo u maternici, se polako troše u prvih 4 do 6 mjeseci života. Zbog toga je važno da dobiva dodatno željezo iz krute hrane. Prijelazna mliječna hrana također može biti dobar izvor željeza nakon 6. mjeseca, jer sadrži više željeza od početne mliječne hrane.

Više informacija o prijelaznoj mliječnoj hrani

Nažalost, ove dezinformacije pojavljuju se s vremena na vrijeme. Današnje prijelazne mliječne formule neće pridonijeti debljanju Vašeg djeteta!

U prošlosti, vjerovalo se kako dojenčad sa navršenih 4 mjeseca starosti ima potrebe za višim kalorijskim unosom. Iz tog razloga prijelazne mliječne formule sadržavale su znatno više škroba, a ponekad čak i šećera. Pedijatri i nutricionisti prepoznali su to kao potencijalni rizik od prevelikog kalorijskog unosa te je prijelazna mliječna hrana naknadno prilagođena kako bi svojim sastavom bila bliže početnoj mliječnoj formuli. Krajem 2008. godine, usvojena je EU Direktiva prema kojoj i početne i prijelazne mliječne hrane ne smiju prelaziti 70 kcal/100 ml.

Danas nema velike razlike u kalorijskim vrijednostima prijelaznih i početnih mliječnih hrana. Sadrže nešto više škroba, što ih čini kremastijima. HiPP prijelazne mliječne hrane osiguravaju dojenčadi nakon 6. mjeseca dovoljan unos hranjivih tvari kao dio mješovite prehrane. Primjer, osiguravaju dodatan unos željeza koji je potreban u toj dobi.

Folija u kojoj se nalazi prah osigurava optimalan okus i aromu mliječne hrane. Stoga, preporučujemo da mliječnu hranu ostavite u originalnoj foliji i ako koristite HiPP kutiju za hranu- jednostavno umetnite foliju sa prahom u kutiju. Na ovaj način izbjegavate slučajno miješanje s drugom formulom ukoliko je zaostala u kutiji. Također, ako ćete imati pitanja vezanih uz proizvod, podaci o proizvodu su otisnuti na foliji te su nam potrebni kako bi Vam mogli pomoći, u protivnom ako nemate originalnu kutiju ili foliju nismo Vam u mogućnosti pomoći.

HiPP tim vam stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja.

Na Kontakt obrazac

Pregled proizvoda iz ove kategorije