Laktobacili poput bifidobakterija pripadaju skupini bakterija mliječne kiseline i dio su prirodne ljudske crijevne mikroflore. Oni su jedni od prvih kolonizatora crijeva novorođenčadi i kasnije postaju jedna od dominantnih bakterijskih vrsta u crijevima. Laktobacili se mogu pronaći i u majčinom mlijeku npr. Lactobacillus fermentum. Ovo je drugi najčešći laktobacil u majčinom mlijeku. Kulture bakterija mliječne kiseline iz majčinog mlijeka pomažu u stvaranju zdrave crijevne flore i podržavaju imunološki sustav djeteta. Slijedeći taj primjer iz prirode u neku mliječnu hranu za dojenčad dodani su i laktobacili.
Učestalost laktobacila i bifidobakterija u 160 uzoraka majčinog mlijeka (%)
Majčino mlijeko je najbolja i besplatna hrana za Vaše dijete. Svojim vrijednim sastojcima majčino mlijeko osigurava zdrav rast i razvoj djeteta , izgradnju imunološkog sustava te štiti od razvoja alergija i ostalih bolesti. HiPP je uvjeren u prednosti dojenja za majku i dijete i promiče dojenje u skladu s preporukama WHO ( Svjetske zdravstvene organizacije). U rubrici Majčino mlijeko i dojenje možete saznati više o prednostima dojenja.
Što češće stavljate dijete na prsa, to će se količina proizvedenog mlijeka povećavati u skladu s potrebama djeteta. Tijekom dojenja pazite na adekvatnu i pravilnu prehranu. Prije nego što donesete odluku o prestanku dojenja , svakako se posavjetuje sa zdravstvenim djelatnikom.
Nepravilno pripremanje dojenačkih formula može dovesti do neželjenih posljedica, stoga Vas molimo da se kod pripreme obroka uvijek pridržavate uputa i savjeta na pakiranju.
Ukoliko želite saznati više informacija o prehrani i našim mliječnim formulama to možete učiniti klikom na donji link.